Gezondheidszorg

Regionale polikliniek

Kliniek Hidi is een middelgrote medische post ten oosten van Debre Zeit, Ethiopië. De medische zorg in dit afgelegen gebied is nauwelijks ontwikkeld en het dichtstbijzijnde hospitaal ligt er twee uur lopen vandaan.

Begin 2009 is Tineke van de Haar als verpleeg- en verloskundige begonnen met het opzetten van de basisgezondheidszorg voor het personeel, hun familie en de bewoners van de dorpen in de omtrek. Dit in samenwerking met Jacomijn van de Haar, verpleegkundige, en een groeiend team van Ethiopische medici. Het primaire doel, het opzetten van een kleine, regionale polikliniek, is inmiddels gerealiseerd.
Vanaf eind mei 2014 heeft Clinic Hidi een permanent medisch team dat – onder leiding van Jacomijn van de Haar – voornamelijk uit kundige Ethiopische collega’s bestaat.

Kliniek Hidi wil alle mensen in de omgeving goede gezondheidszorg bieden, met toegang tot de belangrijkste basisvoorzieningen. Met als speerpunt moeders een veilige zwangerschap en bevalling bieden en hun baby’s een gezonde start geven.