Het is zover! De wachtruimte voor de aanstaande moeders is klaar.
De foto’s laten het zien: de eerste moeder ( alleenstaand, eerste kindje, en al twee dagen weeën ) maakte er gebruik van. Samen met haar moeder, die ondertussen een mutsje voor de baby haakt met behulp van Alie.
Op de eerste foto zie je hoe men vanaf de kliniek naar de wachtruimte loopt. Fijn, dichtbij de kliniek. Zo kan de verloskundige makkelijk een oogje in het zeil houden.
We hopen dat met deze mogelijkheid nog meer moeders in de kliniek kunnen bevallen. Moeders met een verhoogd risico, of die uren moeten lopen naar de kliniek.
De tukul met de bedden werd gesponsord door de jeugdvereniging van de HHK in Goedereede. Nogmaals onze dank! Ook namens de moeders rondom Hidi.

De keuken, douche en toilet zijn ondergebracht in een omgebouwde container, naast de tukul. Met dank aan Sierra Foundation Stichting. Zij financierden deze ruimte. De container is geverfd, ramen en deuren erin, een aanrecht en werkbankje, douche en w.c. maken het compleet.
Een grasdak erop houdt het binnen koel.
Zo kunnen de moeders zelf hun eten klaarmaken, koffie zetten, kleding wassen.

We wachten nog op nieuw rietgras, voor op de tukul. Na het regenseizoen moet het gras eerst goed drogen, daarna kan de rietdekker, uit Hidi, het dak ermee bedekken.