Wat is het leuk om met je gemeente een actie op te zetten voor een nieuw, redelijk onbekend doel! In februari startten we met een groepje ‘oude’ bekenden van Kliniek Hidi de actie. We wilden graag een sterke link hebben met Ethiopië in ons aanbod van producten. “Koffie en kaarten voor Kliniek Hidi” werd de slogan.Het bleek heel lastig om in Nederland tegen inkoopsprijs, of liever gratis, aan Ethiopische Arabica koffie te komen. Daarom hebben wij contact gezocht met Ethiopië zelf. In leuke, professionele zakjes, versierd met een lintje en informatiekaartje hebben we honderden zakjes 100% Arabica koffie gemalen en in bonen, aan de man gebracht.

Tijdens onze jaarlijkse verkoping hadden we een heuse Ethiopische koffieceremonie, uitgevoerd door Ethiopische dames. De ceremonie en de koffiebranderij werd met name door mensen van buiten gemeente erg  gewaardeerd. Koffie bindt dus samen!

 Deze dames behoorden niet meer tot de Ethiopische Orthodoxe kerk, maar waren christen. Bijzonder was dat zij al evangeliserend de koffie op de markt uitdeelden. Iedereen moest van de Heere Jezus horen!

Binnen de verenigingen hebben de kinderen van de club hard gewerkt om de kaarten te verkopen. Prachtige kaarten met natuurpracht en afbeeldingen van het Ethiopische leven. Tijdens het jeugdweekend van de gemeente stonden de bevers in het middelpunt. Zij moesten gevangen worden, anders zou de beverbende Hidi overnemen. Hilariteit ten top en een mooie duit voor de kliniek!

Op de vrouwenvereniging werden veel mandjes verkocht. Als afsluiter is op de gemeentedag een taartenbakwedstrijd gehouden. Per wijk kon een taart worden aangeleverd. De winnende taart zou niet per opbod verkocht worden, maar mocht de wijkkring zelf opeten. Wat een talenten! Alle grote en kleine gaven hebben het prachtige bedrag van bijna 2500 euro opgeleverd.

Misschien is de aandacht die ontstaan is voor de arme medemens in Ethiopië, die de zorg van de kliniek nodig heeft, nog wel belangrijker!