Vervolg op bericht februari 2018

Het verhaal van Habtamu en zijn familie is beschreven in de nieuwsbrief van februari 2018. Dit gezin leeft onder moeilijke omstandigheden. Kliniek Hidi steunt dit gezin onder andere door het geven van voedsel en financiële midden om de kinderen naar school te kunnen laten gaan.

De 17 jarige, door polio getroffen Habtamu, werd enkele dagen geleden ziek. Hij woog slecht 25 kilo en had niet veel reserves. Via de kliniek is hij met de auto naar het ziekenhuis in Debre Zeit gebracht. Hoe ziek hij ook was, onderweg keek hij zijn ogen uit. Alles was nieuw voor hem. Hij kwam nauwelijks van huis, laat staan buiten zijn dorp.

In het ziekenhuis kreeg hij goede zorg. De kosten voor medicatie en dergelijke werden uit een speciaal potje van kliniek Hidi betaald. Gistermiddag heeft zijn vader hem opgehaald en mee naar huis genomen, tegen het advies van de artsen in. Al in de avond is Habtamu overleden.

Jacomijn zegt: wat heeft de vader bezield en wat zal Birharu, zijn moeder, ook verdrietig zijn. Habtamu was zo’n vast punt voor haar dag en ze heeft zo haar best gedaan met wat ze had. Vanmiddag is Habtamu begraven. Erg verdrietig.

Kliniek Hidi besteedt het in Nederland, via acties en andere initiatieven ingezamelde geld, aan het salaris van personeel, medicatie en andere specifieke doelen, zoals het gezin van Habtamu.

Blijvende ondersteuning van de kliniek wordt van harte aanbevolen.