Woman support group

Vrouwen voor de win!

De Women Support Group, afgekort WSG, is uit de nood geboren. Regelmatig ontmoetten we gezinnen waar armoe troef was en men de hand ophield om voldoende geld te hebben om rond te komen. Voor hen hebben we een vrouwengroep opgezet die met kunstig handwerk extra inkomen genereert.

Deze vrouwengroep maakt namelijk allerlei soort van manden en onderzetters van gedroogd en soms gekleurd gras. Deze techniek beheersen bijna alle vrouwen op het platteland.

Mulu, afkomstig uit het buurdorp Kaliti, heeft de leiding over de aankoop en verstrekking van het juiste vlechtgras. En samen met haar waarderen wij de gemaakte kunststukken en maken we reclame voor dit vlechtwerk, veelal bij bezoekers vanuit Nederland.

Zodoende kunnen de allerarmste vrouwen op een mooie manier extra inkomsten verdienen. Thuiswerk! Vaak zijn er een aantal kinderen om op te passen, zodat uit huis werken niet gaat. Of verdrietige situaties, wanneer een vrouw weduwe geworden is, of een aan de alcohol verslaafde man heeft. Dit laatste komt helaas veel voor.

Omdat er alleen tijdens de drie maanden regenseizoen werk is voor de kleine boeren, ligt het land negen maanden braak. En deze periode moet overleefd worden met de opbrengst van de drie maanden. Meestal werd er teff verbouwd. Een gedeelte voor eigen gebruik, en het overige wordt verkocht.

Mede doordat er veel alcohol gedronken wordt in die negen maanden is er vaak halverwege al geen geld meer… Deze moeders hebben het zwaar.
We nodigen hen uit om grasmaterialen te maken en kopen die van hen, betalen hen handje contantje. Waardoor ze hun gezin beter kunnen onderhouden.